PROFIEL

Jan Rohaan is een breed ontwikkelde en geïnteresseerde manager, met ruim 20 jaar ervaring in diverse branches. Als allrounder is hij bovendien thuis in meerdere disciplines en beweegt zich even gemakkelijk op het niveau van de directie als van de medewerkers. Hij is een katalysator, een doortastende aanjager, conceptueel denkend, in staat om bruggen te slaan en mensen te enthousiasmeren, te inspireren en te binden.

Analytisch en resultaat gericht

In de afgelopen jaren heeft hij zich steeds meer toegelegd op organisatievraagstukken. Of het nu gaat om de inrichting van bedrijfsprocessen (het werk) of het neerzetten van de daarvoor noodzakelijke organisatie (de functies en afdelingen), hij is een kritische analyticus die snel doordringt tot de essentie van het probleem. Zijn helder beschreven, creatieve oplossingen weet hij vervolgens op een open en nuchtere manier te vertalen naar een vitale organisatie.

Rationeel en intuïtief

Als generalist behoudt Jan Rohaan het overzicht, zowel in hoofdlijnen als in detail. Hij gaat pragmatisch te werk en onderkent vooraf mogelijke beperkingen of valkuilen om daarop te anticiperen. Met het aanbrengen van een adequate structuur of door een alternatieve aanpak.

Expertise en netwerk

Jan Rohaan heeft concrete ervaring in onder meer de reisbranche, de meubelbranche, bij de overheid, uitgeverijen, groothandels en ICT.